Explorarea influenței dezvoltării tinerilor într-un mediu familial caracterizat de sărăcie și de probleme asociate consumului de alcool asupra nivelului veniturilor și problemelor legate de alcool

24-10-2014

Two Strikes Against Them?, 2008
Journal of Social Service Research, 12 Octombrie 2008
Autori: Kathleen A. Kost, Nancy J. Smyth.

Obiective: Studiul își propune să analizeze diferențele care apar între tinerii adulți care au crescut în familii sărace și cu rude alcoolice și cei care nu au avut astfel de istoric. De asemenea, urmărește și stabilirea efectelor unei astfel de dezvoltării la vârsta adultă, asupra nivelului veniturilor și eventualelor probleme asociate consumului de alcool.
Metode: S-a folosit un eșantion aleatoriu la nivel național, de 1268 de cazuri (tineri cu vârsta între 14 și 22 de ani) extras din statisticile National Longitudinal Survey of Youth (NLSY), începând din anul 1979. Datele cu privire la fiecare caz au fost analizate și colectate anual, pe o perioadă de 11 ani, de către Centrul de Cercetare al Universității din Ohio (SUA), urmărindu-se asemănările inter-generaționale ale efectelor sărăciei și alcoolismului.
Concluzii: Dezvoltarea tinerilor într-o familie caracterizată de sărăcie și probleme asociate consumului de alcool nu este întotdeauna într-o relație liniară cu problemele legate de alcool și de venituri reduse ale vieții de adult. Tinerii cu un astfel de istoric sunt mai predispuși, devenind adulți, să adopte același comportament, față de tinerii care nu au avut același trecut.
Este foarte importantă însă, pentru evoluția tânărului adult, perioada de timp petrecută în familii cu astfel de istoric. Persoanele care au trăit în sărăcie mai mult de șase ani și au avut în familie persoane consumatoare de alcool prezintă un risc mult mai mare de a avea la rândul lor probleme asemănătoare și venituri mai mici față de cei care nu au trăit în astfel de familii.
De aceea, trebuie susținute acțiuni și politici de prevenire și de intervenție imediată în cazurile tinerilor aflați în astfel de familii, mai ales dacă durata de expunere unui astfel de trai este mare.
 

Acest website este realizat în cadrul proiectului “Prevalcool”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG în Romania www.fondong.fdsc.ro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor websiteului.